Betway Recension

Hos Betway erbjuder man spel på massor av event och matcher året om. Spelsajten drivs av bolaget Betway Limited som har en lång erfarenhet av branschen. Redan i December 2018 fick man godkänt från Spelinspektionen att bedriva spel till den Svenska marknaden. Spellicensen innebär också att man som Svensk inte behöver skatta på sina vinster. Skönt va? I den här recensionen kollar vi närmare på Betway. Bland annat kikar vi på välkomstbonusar, kampanjer, utbud och support.
Gunnar Sjöström
2019-03-15
2019-03-15

Betway Oddsbonus

Som mycket annat hos Betway erbjuder man en oddsbonus som inte är typisk för marknaden. Istället har man en mer innovativ lösning som gör välkomstbonusen till en av de bästa. Som ny kund får man som spelare en bonus på 100% upp till 1000kr. Sätter du in 1000kr får du alltså 1000kr extra att spela för.

Det låter visserligen som vilken annan bonus som helst, men hos Betway fungerar den lite annorlunda. Man kallar bonusen för en flexibonus. Detta innebär att hälften av ditt saldo alltid är kontanter, den andra hälften är bonussaldo. Satsar du till exempel 500kr på ett spel dras 250kr från ditt kontantsaldo och 250kr från ditt bonussaldo. Vinner man upp till en summa man vill ta ut kan man alltid ta ut kontantsaldot, alltså 50% av det totala saldot. Även om man inte slutfört omsättningksraven.
Med bonusen kommer ett omsättningskrav på 6 gånger bonusen. Har du fått en bonus på 1000kr behöver du alltså omsätta 6000kr innan bonussaldot kan tas ut. När omsättningskravet blivit mött förvandlas bonussaldot till kontanter. Därefter kan man ta ut allt som ligger på spelkontot.

Kampanjer hos Betway

När man använt välkomstbonusen är det inte slut på kampanjer och bonusar. Hos Betway vill man alltid göra det lilla extra för spelare. Därför erjbuder man också övriga kampanjer till spelare. Till stor del handlar det om gratisspel. Det innebär att man får ett gratis chans att vinna pengar. Vinster från gratisspelet behåller man och kan tas ut direkt. Det medföljer alltså inga omsättningskrav. Satsar man minst 250kr på kombinationsspel får man ett gratisspel varje vecka i det man kallar Gratisspelsklubben.
Man ökar också spänningen genom att boosta odds. Nästan varje dag erbjuder man bättre odds på utvalda spel och matcher. Håll utkik efter Betway Boost för att hitta spelvärda odds på spännande matcher.

Betway Spelutbud

Hos Betway finns spel på allt från fotboll till politik. Som den populäraste sporten att spela på har fotbollen det absolut största utbudet. Betway erbjuder spel på matcher och ligor världen runt. Andra populära sporter för spel är tennis och ishockey. Spelar man på tennis är det inte ovanligt att hitta boostade odds hos Betway. Det ordinarie utbudet håller också riktigt bra klass med konkurrenskraftiga odds. Gillar man ishockey hittar man ett stabilt utbud med bra odds på ligor som NHL, KHL och SHL.
Betway har dessutom lagt mycket krut på Esport. Här hittar man spel på professionella matcher i spel som CS:GO, League of Legends, Dota 2 och Starcraft. Till skillnad från många andra spelsajter går det att grotta ned sig rejält i E-sporter. Det handlar alltså inte bara om 1x2 utan utbudet är klockrent om gillar spel som Counter Striker eller League of Legends. Man är också officiell sponsor till svenska eSports-organisationen NiP (Ninjas in Pyjamas).

Spelfunktioner

Gillar man spänning i realtid är Betway ett utmärkt val. Här finns massor av spel på live-odds. Man har också möjlighet att stänga spel i förtid genom funktionen man kallar Cash Out. Håll utkik efter “CO” symbolen i listan av matcher. Det innebär att man kan säkra en del av vinsten i förtid, medans matchen är igång. Partial Cashout låter dig ta ut en del och fortsätta spela med resten tills matchen är slut. Pulsen är alltid hög när man spelar hos Betway.

Betway i mobilen

Utan app eller annan installation kan man enkelt lägga sina spel via mobilen. Så länge man har en smartphone med tillgång till internet går det lätt och smidigt att lägga spelen därifrån. Oavsett om man har en surfplatta eller mobiltelefon. Betway är anpassat för att fungera i alla operativsystem som IOS, Windows och Android. Surfa in i webbläsaren och skriv in betway.com för att komma igång.

Betway layout

Designen på Betway är en av de bästa vi sett på marknaden. Det är otroligt enkelt att navigera sig och listan av odds är inte lika rörig som hos vissa andra. Man har många utvalda och populära odds som gör att det blir enklare att komma igång. För nybörjaren går det enkelt att förstå. Den mer erfarne spelaren kommer inte heller bli besviken då det finns en hel del andra funktioner att bläddra mellan. Allt från statistik till kommentering live.
Dessutom är spelsajten riktigt snygg. Med en mörk design och gröna detaljer ökar pulsen redan vid första ögonkastet. När man väl lagt spel är det enkelt att hitta till “mina spel” för att se pågående bets. Det är också lätt att hitta sin egen statistik och tidigare spel vilket kan vara onödigt krångligt hos andra spelsajter.

Betway Support

Längst upp på sidan hittar man en knapp för att komma till kundtjänsten. Väl där möts man av en väl utformad FAQ. Det går både att söka efter sin fråga och leta mellan olika kategorier. Jättebra att man har en bra FAQ. Däremot är det lite irriterande att behöva gå igenom den innan man kan prata med supporten. Får man inte svar på sin fråga dyker alternativet “kontakta oss” upp och man kan välja mellan live chatt, telefon och e-post. Den svenska supporten har öppet mellan 09-01. Kundtjänsten hos Betway är alltid trevliga och professionella och det är toppen med flera alternativa kontaktvägar.

Sammanfattning

I sin helhet så är Betway en grym spelsajt. Man har höga odds och ett stort utbud. Speciellt utmärker sig Esporten som är en av de bästa på marknaden. Utdelningsprocenten är hög hos Betway men inte den högsta av alla spelbolag. Bonusen är också en anledning att välja Betway. Sällan har vi sett en oddsbonus med lika generösa villkor. Omsättningskravet är lågt och dessutom kan man alltid ta ut halva saldot, även om man inte omsatt hela beloppet. Ett annat plus är att man faktiskt belönar lojala spelare i form av gratisspel. En spännande spelupplevelse väntar hos Betway, både för nybörjaren och proffset! Lycka till från oss på Oddsbonusaridag.