E-sports Betting

Esports betting är spännande oavsett om du är intresserad av e-sport eller inte. För du kan bli en vinnare på esports betting oavsett! Det krävs inte så mycket förkunskaper för att börja med esport betting. Du kanske tidigare har tippat fotboll eller hästar och vill nu prova på något nytt. I så fall har du kommit helt rätt. Här kommer vi gå igenom lite fakta kring esports betting och hur du kommer igång med bettandet. Precis som sportsbetting inom vanlig sport så förbättras chanserna till att vinna stort ju mer du kan. Så börja lagom och förfina din spelstrategi över tid. Esports betting är kul och spännande. Gillar du både gaming och betting så är detta definitivt något som kommer att intressera dig.

Gunnar Sjöström
2018-06-14
2019-12-30

2018-07-30E-sport - Tipsguide
Inom esporten hittar vi såklart en massa olika slags spel. I och med detta kan det vara svårt att försöka bemästra dem alla, så den smarte esport gamblern gör rätt i att lära sig en i taget. Tillskansar du dig den kunskap som behövs om ett spel, alla olika spelmoment som kan uppstå och så vidar...
2018-07-25Mer om E-sport odds
En av de absolut snabbast växande spelmarknaderna inom online betting idag är esportbetting. Den som redan spelar på traditionella sporter som t.ex. fotboll, kan steget till att börja spela på E-sport kännas långt och främmande. Faktum är att det i skrivande stund förmodligen är två helt olika målgr...
2018-07-23E-sportens utveckling
Att påstå att E-sport har en bit kvar och saknar tillräckligt många åskådare för att tas på allvar är helt fel och oriktigt. E-sport är i allra högsta grad igång, lever sitt egna liv och står helt och hållet på egna ben genre-mässigt. Flera nationella och internationella turneringar spelas årligen o...

E-sport - Det nya heta

eSports är en form av tävling med videospel. Vanligtvis spelar eSports form av organiserade, multiplayer-spel. De vanligaste videospelgenrerna som hör samman med eSports är realtidsstrategi (RTS), förstaspelare (FPS) och multiplayer online battle arena (MOBA). Turneringar som , League of Legends World Championship, Evolution Championship Series och Intel Extreme Masters är några av de största internationella tävlingarna och live-sändningar går varje år med miljontals åskådare. De betalar även ut generösa prispengar till vinnarna. Esports betting har blivit allt vanligare på senare tid då det vuxit fram en grupp människor som spelar eSport och livnär sig endast på att spela diverse spel mot andra professionella. Eftersom det bara krävs en dator med en internetuppkoppling så hävdar vissa att det är världens mest utövade sport.

Betting på esport har också blivit populärt på senare och allt fler spelbolag erbjuder omfattande odds bonusar inom sporten. Som med alla andra sporter i historien så finns det fans som följer spelet utveckling och sina favoritspelare. Till skillnad från många andra sporter som utövas professionellt så är esporten inkluderande därför att spelare kan delta i spelet oavsett hur bra eller dåliga de är, och därför känner de en gemenskap som inte finns i till exempel fotboll eller hockey därför att där kan bara de allra bästa vara med i ett lag. Med esporten kan utövare utvecklas i lugn och ro hemma utan att de känner press från tränare eller liknande. Däremot är hockey betting spännande det med...

Kända spel inom esport

Det mest kända spelet inom eSport, som är stort bland esports betting, är förmodligen Counter Strike Global Offensive mer känt som CS:GO. I CS:GO så står två lag mot varandra: Terroristerna mot anti-terroristerna. Båda sidor har till uppgift att eliminera den andra samtidigt som de har separata mål. Terroristerna måste, beroende på spelläge, antingen plantera bomben eller försvara gisslan, medan anti-terroristerna antingen måste förhindra att bomben planteras, oskadliggöra bomben , eller rädda gisslan. Det finns mängder med lästips på både svenska och engelska när det kommer till Esport betting tips och esport odds. Den mest kända sidan på svenska som diskuterar esport är forumet fragbite som har funnits sedan 2002.

Legends League ofta förkortad LoL är ett multiplayer online battle arena videospel som utvecklats och publicerades av Riot Games för Microsoft Windows och MacOS. Spelet följer en freemiummodell och stöds av mikrotransaktioner och inspirerades av Warcraft III: The Frozen Throne mod, The Ancients Defense. I Legends League spelar du rollen som en osynlig "summoner" som styr en "master" med unika förmågor. I strid mot ett lag av andra spelare eller datorstyrda bots. Målet är vanligtvis att förstöra motståndarnas lag "nexus", en struktur som ligger i hjärtat av en bas som skyddas av defensiva strukturer, även om andra spellägen existerar också så är detta det vanligaste. Varje league of Legends match ökar gradvis med alla masters som börjar ganska svaga men ökar i styrka genom att ackumulera saker och erfarenheter under spelets gång. Här kan du läsa mer om esport betting tips på LoL.

Dota 2

Ett annat populärt spel inom esports betting är Dota 2. Dota 2 är ett multiplayer online battle arena (MOBA) videospel utvecklat och publicerat av Valve Corporation. Spelet är den fristående uppföljaren till Defence of the Ancient (DotA), som var en community-skapad mod för Blizzard Entertainment's Warcraft III: Reign Of Chaos och dess expansionspaket, The Frozen Throne. Dota 2 spelas i matcher mellan två lag av fem spelare, där varje lag upptar och försvarar sin egen separata bas på kartan. Var och en av de tio spelarna styr självständigt en karaktär, känd som en "hjälte", som alla har unika förmågor och olika spelstilar. Under en match samlar spelarna experience eller xp och saker för sina hjältar för att framgångsrikt bekämpa motståndarnas hjältar i spelare mot spelare. Ett lag vinner genom att vara först med att förstöra en stor byggnad som ligger i motståndarnas bas en så kallad "Ancient". Inför nästa turnering så kan du läsa esport betting tips för bästa resultat.

Dota 2 har en utbredd och aktiv skara spelare där lag från hela världen spelar professionellt i olika ligor och turneringar. Premium Dota 2-turneringar har ofta prispooler på miljoner amerikanska dollar, den anses också betala högst av alla eSporter. Den största turneringen av dem är känd som The International, som hålls årligen av Ventil och oftast hålls på KeyArena i Seattle. Valve har också ett program som kallas Dota Pro Circuit, som är en serie turneringar som hålls årligen. För att bli direkt inbjuden till The International Beroende så finns det ett system som baserar på din experience För de flesta turneringar är det ett stort mediauppbåd där ett ett urval av personal på plats ger kommentarer och analys för de pågående matcherna, som liknar traditionella sportevenemang. Sändningar av professionella Dota 2-matchningar sänds live över internet och ibland sändningar på tv-nätet med miljoner åskådare. Här finns esport betting tips!

Spelbolag som erbjuder betting på esport

Eftersom det har blivit allt vanligare med betting på esport så finns det idag mängder med olika spelbolag som har den tjänsten. Men även bolag som har odds på esport blir vanligare. Detta eftersom esporten i världen blir allt mer populär. Anledningen till att esport har blivit så populär över åren är att vem som helst med en hyfsad dator och internetuppkoppling kan delta i spelet eller kolla på spelen via livestream. Allt sedan esport blivit allt vanligare har bettingbolagen fått anpassa sig efter sin publik och det blir allt vanligare med odds på esport. Det går knappt att gå in på en bettingsida idag utan att man får syn på möjligheten att följa ett spel i LoL, Dota 2 eller CS:GO. Framtiden är här redan nu och det är många esportsfantaster som gläds åt detta!


2018-07-20Fortnite - Summer Skirmish
Massa lag, tröttsamt gameplay och ragequit-humör hos spelarna blev nyckelorden under Epic Games första Summer Skirmish E-sport turnering och visade på de utmaningar som fortfarande finns för battle royale som en åskådarvänlig sport. Tidigare i juli 2018 anordnade Fortnite-studion Epic Games sit...

Vanliga odds

Betting på esport har som sagt blivit en allt vanligare företeelse. Men de som nyligen fått upp ögonen för esports betting kan kanske behöva lite esport betting tips för att få en större insikt om hur odds på esport faktiskt fungerar. Det finns en hel uppsjö av termer och uttryck som kan vara viktigt att ha koll på innan du ger dig ut it djungeln av esport. När du väl läst på lite om informationen så är det bara att sätta igång. Det viktigaste är att det känns roligt och att du lär dig någonting varje gång!

Som med all annan betting så är det viktigt att läsa på inför varje gång du ska betta på esport. Att läsa esports betting tips är verkligen en nödvändighet för att få bästa odds på esport. Läs på så mycket som möjligt om de olika turneringarna, kolla dagsformen hos de olika deltagarna och följ deras prestationer så noga som du möjligen kan så ökar dina chanser att vinna. Ju mer du vet om tävlingen, desto lättare blir det för dig att känna av vilke förmodligen kommer vinna.

Annat värt att veta

Annat värt att veta om betting på esport är att det har som i alla sporter där det går att betta, även inom esporten förekommit fusk och läggmatcher. Därför är det extra viktigt att du som följer matcherna är uppmärksam på de olika lagen och spelarnas beteende. Liksom alla moderna sporter så är allt inom esporten inte säkert. Under årens lopp har esporten även haft dopingskandaler, anklagelser om fusk och matchningsfixering, antingen genom avsiktliga förverkan eller genom DDOS-attacker som är avsedda att koppla bort spelare från internet. Så var förberedd på allting men du ska ändå känna dig säker eftersom det blir allt svårare att fuska.

E-sporten kommer bara att växa

Eftersom det är så otroligt många utövare och fans inom esporten redan så kommer esporten att växa något enormt. Därmed kommer även betting på esport bli allt vanligare. Esporten har inom bara några år växt och blivit en miljardindustri och även storlag som Manchester United och Valenica som traditionellt spelar fotboll, har etablerat lag som fokuserar på esport. Det är heller inte ovanligt att vinnaren av olika turneringar blir mångmiljonärer på endast en turnerning. Detta har gjort att fler får upp ögonen för esporten och den har fått en framskjuten status under åren och fler unga vill hellre ägna sin tid åt LoL och CS:GO än att spela fotboll och ishockey.

Sammanfattning

Esporten har på senare år vuxit från att vara någonting som glada amatörer sysslar med, till att bli en mångmiljardindustri. Antalet utövare har också vuxit med sporten allt eftersom fler människor idag har tillgång till en bra dator med internetuppkoppling. Det har blivit så populärt att många föreningar och storklubbar även nu har en sektion som satsar på esports betting. Från att ha varit en hobby för många så har det blivit en sport att räkna med och vi har bara sett början på en sport som förmodligen kommer att finnas så länge mänskligheten existerar eftersom det är mer pengar än någonsin inblandat.