Bättre och bättre för Real Madrid

Real Madrid har kanske inte haft den bästa starten på den här säsongen, men efter segrar i de två senaste matcherna mot Levante och Sevilla ligger laget på en andraplats i tabellen på samma poäng som ledande Athletic Bilbao. Det verkar onekligen som att Zinedine Zidane till slut börjar få ordning på sitt stjärnspäckade lag. Dock är det fortfarande mycket jämnt i La Liga då de sex första lagen återfinns inom en poäng. 

Gunnar Sjöström
2019-09-26
2020-04-17

Hyfsad inledning på säsongen

Real Madrid inledde säsongen genom att planenligt besegra Celta Vigo borta med 3-1 efter mål av Karim Benzema, Toni Kroos och Lucas Vázquez. Dock fick segern en aningen bitter eftersmak då storstjärnan Luka Modric tvingades lämna planen efter ett rött kort i början av andra halvlek. Men, tre poäng är alltid tre poäng, vilket innebar att Real Madrid fick precis den start på säsongen man behövde. Framför allt med tanke på den ganska bedrövliga försäsong laget hade med flera förluster under USA- och Europaturnén. 

I den andra omgången ställdes Real Madrid hemma mot Valladolid, ett lag som knappast skulle kunna ställa till med någon större oreda på Bernabeu, eller? Efter dryga 80 minuters spel stod det fortfarande 0-0 på resultattavlan och det såg onekligen ut som att det skulle bli delad poäng. Men, då klev Karim Benzema in handlingen och satte 1-0 bakom gästernas målvakt i den 82:a minuten. Glädjen blev dock kortvarig för bara fem minuter senare kvitterade Valladolid genom Sergi Guardiola till 1-1, vilket också blev slutresultatet. 

Efter Valladolid väntade Villarreal borta och inte heller i den här matchen gick det vägen för Real Madrid. I halvtid hade hemmalaget ledningen med 1-0, men då klev Gareth Bale fram och kvitterade för Real. Med kvarten kvar gjorde Villarreal 2-1 och med fem minuter kvar såg det ut som att Zidane och co skulle få åka hem med noll poäng. I den 86:e minuten hittade dock Gareth Bale rätt ännu en gång och räddade en poäng till Real. För den walesiske anfallaren blev det en ganska trist avslutning på matchen då han drog på sig två gula kort på övertid och därmed blev utvisad. 

Bara en seger på de tre första matcherna gjorde förstås att det började snackas om huruvida Zinedine Zidane verkligen är rätt man att leda Real Madrid. Efter matchen mot Villarreal väntade dock två veckors uppehåll på grund av EM-kval, något som skulle visa sig komma välbehövligt.

I den fjärde omgången ställdes Real Madrid mot Levante hemma på Bernabeu. I den första halvleken visade hemmalaget verkligen vilken kapacitet man besitter. Efter en halvtimmes spel hade Benzema gjort två mål och innan domaren blåste till pausvila hade Casemiro gjort 3-0 efter ett mönsteranfall. I den andra halvleken var det dock som att luften gick ur Real. Direkt i början av andra halvlek reducerade Levante till 3-1 och med kvarten kvar till 3-2. Hade inte Thibaut Courtois gjort en högklassig räddning på övertid hade det blivit delad poäng. 

Sedan var det dags att ta sig an obesegrade serieledarna Sevilla på bortaplan och nu började man verkligen känna igen Real Madrid. Gästerna jobbade sig sakta, men säkert in i matchen och skapade flera vassa målchanser i första halvlek. Dock skulle det dröja ända till den 64:e minuten innan Karim Benzema med sitt femte mål för säsongen kunde göra 1-0 för bortalaget, vilket också skulle bli slutresultatet. 

Målrika matcher

I och med bortasegern mot Sevilla verkar det onekligen som att Real Madrid är på gång. Dessutom är Eden Hazard tillbaka i laget efter skadebekymmer. Något som betyder en hel del för det offensiva spelet, vilket vi bland annat kunde se mot Sevilla. 

Även om Real Madrid inte vunnit varje match den här säsongen, så har i alla fall målskyttet fungerat hyfsat. Dock gör ofta också motståndarlaget mål i Reals matcher, vilket kan vara värt att ha i åtanke vid betting på Real Madrids matcher. Eftersom seger för Real ofta har ett ganska lågt odds utan något särskilt spelvärde kan ett bra tips vara att leta efter andra spelalternativ. Ett bra alternativ, som oftast också ger ganska bra spelvärde är "Båda lagen gör mål". 

Tittar man på odds på fotboll hos 888sport inför matchen mot Atletico Madrid lördag 28 september ligger oddset för att båda lagen gör mål på 1.70. Detta får betraktas som ett odds med bra spelvärde med tanke på att det är stor sannolikhet för att båda lagen gör mål i den matchen. 

Ett annat odds med bra spelvärde hittar man om man tittar på de olika vinnarspel som finns. Trots att Real Madrid ligger i toppen och FC Barcelona halkat efter aningen ligger fortfarande oddset för att Real ska ta vinna La Liga ganska högt. 2.80 för att Real Madrid ska vinna La Liga är ett odds med bra spelvärde.

Detsamma gäller om man ser på oddsen för vilken spelare som vinner skytteligan i La Liga. För närvarande har Karim Benzema ett odds för skytteligavinst som ligger på 2.75. Med tanke på att Benzema efter fem omgångar gjort fem mål och delar skytteligaledningen med Villarreals Gerard är detta också ett odds med ett bra spelvärde. 

Bra chans i både La Liga och Champions League

Real Madrid har onekligen en uppåtgående trend i La Liga och fortsätter laget att visa upp samma fina spel som i matchen mot Sevilla kan det bära långt, riktigt långt. För Real lär nog vara extremt sugna på ett guld då laget inte slutat bättre än trea de två senaste säsongerna. Men, då krävs det att de inte slarvar bort poäng mot lag som Villarreal och Valladolid. 

Huruvida Real kommer att lyckas den här säsongen handlar väldigt mycket om hur väl Zidane lyckas få ihop sitt stjärnspäckade lag. Lyckas han med den bedriften är det bara FC Barcelona som kan stoppa Real Madrid från att vinna La Liga. 

Sedan har vi ju förstås också Champions League där Real dock inte gjorde någon vidare insats i första gruppspelsmatchen mot Paris Saint Germain. Till slut blev det 3-0 till PSG, vilket i och för sig inte behöver betyda så mycket inför fortsättningen, då de två övriga lagen i gruppen är belgiska Club Brügge och turkiska Galatasaray. Två lag som Real Madrid inte ska ha några större problem att vinna mot och därmed också ta sig vidare till slutspel.

Efter vårens debacle mot Ajax då man åkte ut redan i åttondelsfinalen lär Real vara rejält revanschsugna även i Champions League. Med tanke på att laget vunnit turneringen fyra av de sex senaste åren är Real Madrid en av huvudkandidaterna till titeln även den här säsongen och så kan det mycket väl också bli. Det är knappast någon djärv gissning att säga att Real mycket väl kan vinna dubbeln, det vill säga både La Liga och Champions League.