Betting och oddssidor utan svensk licens

I grund och botten är det lika enkelt att börja spela på oddssidor utan svensk licens som det är att spela på de sajter som saknar licensen. Den största och viktigaste skillnaden med en spelsajt utan en svensk licens är att du behöver styrka din identitet i samband med din första begäran om uttag. Det är i sig en ganska enkel process och du behöver bara göra detta en gång per spelsida.

Gunnar Sjöström
2022-04-28
2022-04-28

Vad innebär en bettingsajt utan svensk licens

Som de flesta spelintresserade säkert redan känner till införde Sverige en ny spellag i januari 2019. Spelbolag med utländska licenser kunde tidigare marknadsföra sig fritt i Sverige och mot svenska spelare. Idag kräver den svenska spellagen att bettingsajter och andra spelbolag har en svensk licens för att få marknadsföra sig till dig som svensk spelare. För att få en svensk licens måste spelbolaget vara ansluten till spelpaus och betala skatt i Sverige.

Är det lagligt att spela betting utan svensk licens

Det är helt upp till dig själv var du väljer att spela och betting utan svensk licens är helt lagligt. Själva licensen omfattar bara regler gällande spelbolagen och är inte riktat mot dig som spelare. Eftersom spelbolag som inte har någon svensk licens inte får marknadsföra sig i Sverige ser du heller inte reklam för dem i tv eller radio. Detta kan såklart ge ett intryck att det bara är svenska spelsidor som är lagligt.

Hur fungerar en oddssida utan licens

Själva begreppet betting och odds utan licens kan verka lite missvisande. De flesta spelbolag innehar en licens från ett annat land, men det är inte den svenska licensen. För att en bettingsajt ska kunna ta emot svenska spelare måste spelbolaget ha någon form av licens, men den måste alltså inte vara svensk. Att börja spela på en bettingsida utan svensk licens skiljer sig inte direkt mycket från spel och betting som har den.

Spela odds och betting utan svensk licens

Den stora skillnaden på att börja spela på sajter med svensk licens och sajter utan licens är att de spelbolagen som inte har licensen inte heller har Spelpaus. Du kan inte sätta egna spelgränser på samma sätt som du måste innan du börjar spela på de svenska spelsajterna. När det kommer till insättningar och uttag brukar det normalt inte vara någon större skillnad. Däremot kommer du sannolikt att stöta på olika betalningsmetoder som du inte är bekant med på de utländska spelsidorna. Men oftast hittar du även betalningsmetoder som är kända i Sverige.

Betting utan svensk licens med BankID

När det gäller registrering på svenska spelsajter gör du det med hjälp av BankID. Och detta är ett av alla krav som svenska Spelinspektionen har på spelbolagen som innehar en svensk licens. Om det däremot gäller ett spelbolag utan en svensk licens kan du inte registrera dig med BankID, detta medför såklart både positiva och negativa aspekter. Det som är fördelen är att du som spelare inte blir låst till Spelpaus systemet. Den negativa delen är att processen med registrering blir längre på en sida utan svensk licens. Däremot är det möjligt att använda dig av BankID för andra saker, som exempelvis tillsammans med olika betalningsmetoder. Även på spelbolagen utan licens.