Guide: Så hittar du de bästa oddsen

Att hitta de bästa oddsen är en konst i sig när det kommer till betting. Den som vill vara bekväm kan välja att spela till det odds man hittar på första bästa bettingsajt och nöja sig med det. Ska du istället bli så framgångsrik som möjligt i ditt spelande gäller det att ha lite mer eftertanke än så. Att aktivt leta efter det bästa odds gör att du kan plocka in värdefulla marginaler. I det långa loppet gör det större skillnad än du kan tro.

Gunnar Sjöström
2022-06-21
2022-06-21

Varför leta odds?

Att leta odds innebär att du lägger ner tid och arbete på att hitta den spelsajt som ger dig det absolut bästa oddset för det spel du har analyserat fram. Att analysera ett spel är ett projekt i sig och något du gör innan du börjar leta efter bästa odds. Det är så du fattar tycke för ett spel, samtidigt som du vet på ett ungefär var oddset hamnar.
Därefter finns det däremot marginaler att hämta som kan göra stor skillnad i slutändan. Merparten av alla bettingsajter har på ett ungefär ett liknande utbud vilket gör att du hittar samma spel på mängder av olika sidor för spel. Detta är såklart bara positivt för dig som spelare då du kan välja och vraka bland bettingsidor för att få ut så mycket som möjligt av ditt spel.
Att du letar odds gör att du kan få ett bättre odds på ett och samma spel än vad du får på en annan spelsida. Det innebär i sin tur att en eventuell vinst blir större. Skulle du upprepa detta kan du själv räkna ut att det efter ett tag resulterar i en stor skillnad jämfört med om du har en och samma sportsbook som du spelar på.

Verktyg för att hitta bäst odds

Det har aldrig varit enklare att både hitta och jämföra odds än vad det är nu. Självklart har du alternativet att på egen hand leta igenom olika bettingsajter för att hitta det odds som är högst. Är du redan registrerad på sajten så kan du gå in och lägga ditt spel så fort du hittar bästa odds för ditt spel. Det kan dock vara något tidskrävande och är det nära matchstart riskerar du att missa värdefulla marginaler.
Idag finns det mängder av bästa odds sidor där du kan jämföra odds från alla bettingsajter på det spel du har valt ut. På så sätt är grovjobbet gjort åt dig och du kan bara fokusera på att kolla på siffrorna. När du väl har hittat det odds som är bäst är det bara att surfa in på sajten, som allt som oftast är länkad, och placera ditt spel.

Enkel registrering gynnar den som letar efter bästa oddsen

Det fanns en tid då det var en process modell större att registrera sig på en bettingsajt. Du skulle fylla i formulär med personuppgifter, adressuppgifter och annat. För den som letade efter bästa odds på ett spel blev det i princip en omöjlighet att hänga med. Numera är spelbranschen anpassad för att du ska slippa det.

Den absoluta merparten av bettingsidor har smidig registrering med hjälp av BankID där du kan sätta igång med att spela inom ett par minuter. Flera sajter har till och med så att du inte behöver skapa ett konto. I dessa fall räcker det med att du gör en första insättning för att sedan placera ditt spel. Detta kallas för betting utan konto.

När du letar efter sidor med bästa odds krävs det ofta att du använder dig av flera olika sidor för betting. Därför är det optimalt för spelaren att kunna sköta en registrering snabbt och enkelt. I och med att spellagen inte tillåter den massiva marknadsföring i form av mejlutskick och SMS som förr behöver du inte heller oroa dig för en överfylld inkorg därefter heller.

Sammanfattning

Som du förstår har det aldrig varit enklare att hitta bästa odds för spel och det är något som spelare kan och bör utnyttja. Ett odds på 1,85 kan låta som en liten ökning från 1,80. Beroende på insatser och antal spel blir det dock en skillnad som definitivt märks i slutändan. Därför rekommenderar vi att du tar dig tid till att kika på bästa odds sidor och hitta det odds som gynnar dig allra mest.