Speltips NHL

Den nordamerikanska hockeyligan NHL är den bästa ligan i världen. Alla de bästa spelarna vallfärdar till NHL så fort de får chansen. Det är inte så konstigt, som idrottsman vill de flesta spela mot de bästa i världen. Även lönerna lockar som är betydligt högre än vad vi betalar i Sverige.


Eftersom NHL är den största ligan är det även många som gillar att spela på den. Det är alltid lite roligare och betydligt mer spännande om du har ett spel på en match som du tittar på. I den här artikeln kommer vi ge dig speltips NHL och gå igenom allt du behöver veta om att betta på hockey.

Gunnar Sjöström
2023-03-06
2023-03-06

Historia och fakta om NHL

Ligan startade så tidigt som 1917 i Montreal i Kanada. Till att börja med var det bara totalt fyra lag i ligan. Det har utökats med tiden och nu spelar totalt 31 lag. 24 lag från USA och 7 lag från Kanada.


Till skillnad mot Sverige är ligan stängd, det betyder att bottenlagen inte riskerar att åka ur till en sämre liga. Istället för bottenlagen en fördel i nästa års draft, de får välja spelare tidigare än de bästa lagen. Det är ett försök att göra ligan så jämn som möjligt.


Säsongen i NHL börjar i oktober och spelas fram tills april. Under de månaderna spelar alla lag 82 matcher och topplagen i varje division går vidare till slutspel. Slutspelet, som du också känner till som Stanley Cup, spelas sedan mellan april och juni.


Ligan är uppdelade i östra och västra konferensen och varje konferens har två divisioner. I den västra konferensen spelar kände lag såsom Chicago Blackhawks, Dallas Stars och LA Kings. Den östra konferensen, där spelar lag såsom New York Rangers, Washington Capitals, Pittsburgh Penguins och Montreal.


Ligan under NHL heter AHL och dit skickar lagen i NHL många av sina spelare som på ett eller annat sätt inte platsar i laget för tillfället. Alla NHL-lag har ett farmarlag i AHL. Många spelar blir hämtade från AHL under säsongen.


Viktigt att tänka på när du spelar på NHL

Som vi tidigare har nämnt så blir det mer och mer populärt att spela på NHL. Det är en rolig liga att titta på där alla de bästa spelarna gör upp. Med hög fart i spelet och mycket som händer fram och tillbaka. När du spelar på odds i allmänhet och på NHL i synnerhet är det några saker du behöver ha i åtanken för att maximera dina chanser till vinst.


Gör upp en egen strategi

Oavsett om det handlar om spel på NHL eller spel på odds rent generellt så behöver du ha en strategi att förhålla dig till. På så sätt maximerar du dina chanser till vinst i det långa loppet. Du behöver följa din strategi till punkt och pricka, annars kommer det inte att fungera.


En bra strategi att anamma är att du alltid börjar med samma insats. Vid vinst höjer du insatsen något och fortsätter så för varje kupong tills dess att du förlorar. Då går du tillbaka till insatsen du började med. Skulle du förlora sänker du insatsen gradvis vid varje förlust tills dess att du vinner igen. På så sätt maximerar du dina vinstchanser.


Kunskap är guld värt

Oddssättare som jobbar för spelbolagen är mycket kunnig inom sitt område. För att du ska kunna vinna i längden behöver även du vara kunnig och göra din research om ligan och matchen du spelar på. Ju mer du vet om lagen som spelar desto större chans har du till vinst. Det är dock ingenting som är säkert när du spelar om pengar, så du ska aldrig spela för mer pengar än du har råd att förlora.


Ett litet tips som vi har när man ska betta på NHL är att passa på att ta del av en oddsbonus. På så vis får du lite extra bonuspengar att spela för, vilket kan vara fördelaktigt.

Spela inte på alla marknader

Du kan ytterligare maximera dina chanser till vinst genom att leta efter NHL speltips på nätet eller här hos oss. Spela inte på alla tillgängliga marknader utan specialisera dig på ett par marknader och håll dig till dem.


Med tipsen ovan kommer du att komma lång men i slutändan är det upp till dig hur mycket tid du vill lägga ner på att inhämta information och kunskap. Det kan vara det som i slutändan gör att du vinner eller förlorar.