Topptipset

Topptipset har länge varit en av de mest populära formerna av sportsbetting i Sverige. Topptipset är ett spel som kommer från Svenska Spel och det introducerades i Sverige redan år 1975. 

I denna artikel ger vi dig dig både topptipset resultat och topptipset tips - allt för en sån ultimat betting upplevelse som möjligt för dig. 

Gunnar Sjöström
2023-03-24
2023-03-24

Vad är Topptipset?

Topptipset är en form av sportsbetting som varit populär i Sverige under många år. Det går ut på att du som spelare ska förutspå vilken utgång 13 fotbollsmatcher kommer att ha. Du väljer vilka lag du tror kommer vinna eller alternativt om du tror att någon match kommer att sluta i oavgjort. 

Lyckas du gissa rätt på alla 13 fotbollsmatcher har du möjlighet att vinna en stor vinst. Det finns även möjlighet till vinst om du lyckas gissa rätt på 10, 11 eller 12 matcher.

Hur fungerar topptipset?

Om du gillar att tippa på fotboll kommer du utan tvekan att gilla Topptipset. Det är ett enkelt, kul och underhållande sätt att betta på aktuella fotbollsmatcher. Men hur fungerar topptipset egentligen? Det ska vi gå igenom härnäst! 

Nedan har vi satt ihop en hjälpsam steg för steg guide som förklarar alla steg för att framgångsrikt spela på topptipset. 

1. Svenska spel släpper varje vecka en kupong med 13 fotbollsmatcher. Dessa fotbollsmatcher spelas under den kommande helgen. Det är möjligt att köpa kupongen både i en fysisk butik eller på nätet.

2. När du har din kupong ska du fylla i vad du förutspår att utfallet i alla matcher ska vara. Du väljer vilka lag du tror kommer vinna, alternativt om du tror att någon match kommer sluta i oavgjort.

Här kan du välja mellan tre olika alternativ 1, X eller 2. 1 innebär hemmalaget, X innebär oavgjort och 2 innebär bortalaget. Om du till exempel tror att hemmalaget kommer vinna fyller du helt enkelt i 1 på den angivna matchen, och tror du att det blir oavgjort fyller du istället i X.

Du har möjligheten att spela på flera olika alternativ på en match. Detta gäller dock bara om du väljer till exempel 1 och X, eller 2 och X. Det är givetvis inte möjligt att välja både 1 och 2 - då det innebär att du tror att båda lagen vinner matchen.

3. När alla matcher har spelats kommer Svenska Spel att räkna ut hur många rätt varje spelare har fått. Alla spelare som lyckas kamma hem 13 rätt (alltså alla matcher) får dela på jackpotten. Om ingen spelare lyckas få alla 13 matcher rätt kan jackpotten i Topptipset växa till sig rejält. 

Spelare som istället gissat rätt på ett mindre antal matcher: 10, 11 eller 12, kan vinna mindre priset. 

Topptipset resultat

För att ta få information om Topptipset resultat rekommenderar vi att du besöker Svenska Spels hemsida. Där kan du se alla resultat Topptipset, både för topptipset idag och för tidigare kuponger. 

Vanligtvis uppdateras topptipset resultat väldigt snabbt efter alla 13 matcher har blivit spelade. Som många andra bettingsidor har även Svenska Spel en mobilapp. Ett tips är att ladda ner denna app om snabbt vill få fram topptips resultat, då den är riktigt smidig.

Topptipset tips

Det finns en hel del grymma tips för dig som vill spela på topptipset. Vi har sammanställt de bästa topptipset tipsen som finns för att du ska få ut så mycket som möjligt av din upplevelse och förhoppningsvis öka dina vinstchanser. 

Spela på de favorittippade lagen

Ett vanligt Topptipset tips är att alltid spela på de favorittippade lagen. I regel har de favorittippade lagen större chans till vinst. Samtidigt som detta är ett mer säkert sätt att tippa, kan det även innebära att vinsten i slutaändan blir mindre. Detta är för att chansen är stor att många spelare har valt samma resultat.  

Spela på flera rader

Ett annat bra Topptipset tips är att spela på flera olika rader. Detta är ett alternativ som kan höja dina vinstchanser, då du kan använda dig av flera olika kombinationer av resultat och således kan du täcka så många utfall som möjligt. 

Samtidigt som detta kan vara ett bra knep om du vill höja dina vinstchanser är det viktigt att förstå att det också att det blir lite dyrare att spela. Om du har en snäv spelbudget är detta tips inte för dig.


Tippa på oavgjort

En strategi som vi har sett en del spelare använda sig av är att spela på ett oavgjort resultat. Det är i regel ganska vanligt att fotbollsmatcher slutar i oavgjort, men samtidigt är det lite högre risk att spela på detta sätt. Det är trots allt väldigt svårt att förutse om en match kommer sluta i oavgjort eller inte. 

Använd dig av statistik

Ett sista, men absolut inte det minsta, Topptipset tips är att alltid använda dig av statistik. Genom att hålla dig uppdaterad om tidigare resultat, statistik och spelar analyser kan du göra ett mer informerat beslut när du ska tippa. 

Förslag på statistik som är bra att hålla koll på är det generella lagets form, eventuella skador på spelare och hur tidigare matchen mellan lagen har gått. Även väderförhållanden och tidsskillnader kan vara påverkande faktorer på utfallet av en fotbollsmatch. Vanliga frågor och svar om Topptipset

Vad är topptipset? 

Topptipset är ett spel från Svenska Spel. Målet är att förutsäga utgången av 13 olika fotbollsmatcher. Det är möjligt att välja vilket lag man tror ska vinna, eller om man tror att det blir oavgjort i matchen. Om du lyckas gissa rätt på alla 13 matcher vinner du en vinstsumma.

Hur länge har topptipset funnits? 

Topptipset är ett spel som funnits ända sedan 1975. Det är fortfarande en väldigt populär form av sportbetting i Sverige. 

Var hittar du alla systemstorlekar man kan tippa på topptipset?

Det är Svenska Spel som opererar Topptipset så på deras hemsida kan du hitta ett brett utbud av olika systemstorlekar som du som spelare kan använda.

Vad går spelet topptipset ut på?

Topptipset går ut på att förutsäga utgången av 13 fotbollsmatcher. Lyckas du förutsäga rätt utgång på alla 13 matcher vinner du storvinsten. 

Hur funkar topptipset? 

Topptipset fungerar som så att du som spelare fyller i vilket utfall du förväntar dig av 13 olika fotbollsmatcher, i en kupong. De spelare som lyckas pricka rätt på alla 13 matcher får dela på en jackpott.

Hur hittar jag topptipset resultat? 

För att hitta aktuella resultat topptipset behöver du besöka Svenska Spels hemsida eller deras mobilapp.