Att välja rätt bonus

Oddsspel förknippas såklart oftast med sportsbetting av olika slag, men kanske främst fotbolls betting. Säg att vi håller oss till att tippa fotboll, då vill man ju kanske ibland krydda sin singel, dubbel eller trippel med en eller flera oddsbonusar, men hur hittar man den bästa?

Gunnar Sjöström
2018-07-11
2019-12-30

Olika slags erbjudanden

Låt oss titta på två olika typer av oddsbonusar man kan stöta på hos de olika bettingsajterna. De flesta är förstås väldigt lika varandra i början, alltså vid insättningsfasen och dylikt, men efter det, när man väl kommit igång med sitt spelande så kan de olika spelbolagen skilja sig avsevärt. Därefter kan det vara värt att göra en och annan oddsjämförelse för att se vilken sida som är bäst för just dig och din sport of choice!

Välkomstbonusen/Insättningsbonusen

Först har vi ju såklart insättningsbonusen eller välkomstbonusen som är den vanligaste eller i alla fall den mest uppenbara formen av oddsbonusar. Inte sällan brukar det kunna stå något likt, "Sätt in 500kr få 1000kr att spela för" eller kanske "Få 100% av din insättning i bonus" vilket den observante läsaren kan se betyder precis samma sak. Denna typ av bonus är oftast väldigt bra, men varje spelare måste vara uppmärksam över de eventuella omsättningskraven som kan komma med.

Gratisspel

När man väl blivit medlem på någon betting sida kan det så kallade gratisspelet dyka upp för den lyckosamme spelaren. Om den kan du bli varse om på olika sätt, men ett av de vanligaste sätten är genom mobilen. Då får du till exempel ett sms som informerar dig om de olika gratisspelen du har att hämta. Så här kan ett typiskt sånt meddelande och oddsbonus se ut:

"Lägg ett spel till odds 1.50 eller högre och vi matchar 50% av insatsen upp till 250kr med ett gratisspel när ditt kvalificerade spel har rättats."

I det här fallet är ett odds på 1.50 tämligen ett enkelt hinder för den insatte tipsmästaren att klara av utan att behöva dra på sig några onödiga risker. Men givetvis kan dessa oddskrav många gånger ligga runt 2.00 eller 2.10, och då blir det lite knivigare att lägga riskfria spel

Variationer

Givetvis skiljer sig den senare typen av oddsbonusar från varandra och mellan olika spelare då många av dessa gratisspel erbjuds efter spelarens spelmönster. Då kan det ju vara roligt att testa några olika sidor och se vilken som passar en själv bäst. Sedan finns det ju såklart många fler olika varianter av bonusar att hitta och välja bland, men just dessa två vi gick igenom nu är de absolut vanligaste!