Sportkrysset

Sportkryss lanserades under 2019 från Svenska Spel, och är en produkt som ersatte turspelet Joker som tidigare fanns på Stryktipset. Sportkryss är helt enkelt en produkt som riktar sig till personer som spelar på Stryktipset och hela poängen med Sportkryss är att det förlänger vinstchanserna. 

Även om en spelare förlorar på sitt Stryktips finns det möjlighet till vinst genom Sportkrysset. I denna artikel går vi på Oddsbonusaridag igenom hur Sportkryss fungerar, hur du spelar det och vad du bör tänka på. Låt oss sätta igång direkt!

Gunnar Sjöström
2023-04-11
2023-04-11

Så spelar du på Sportkrysset

Sportkrysset är en produkt som består av 7 olika siffror. Du kan antingen själv välja ut 7 siffror på din kupong, eller köpa en färdig rad med slumpmässiga siffror. Med din kupong har du sedan chans att vinna i en lottodragning! 

Varje lördag, i samband med Stryktipset, sker en dragning av 7 stycken nummer. Hur mycket du vinner är baserat på hur många nummer på din rad som matchar de siffror som dras. Det är dock inte garanterat att du kommer att vinna någonting alls. 

Så mycket kan du vinna på Sportkrysset

Dina vinstmöjligheter på Sportkrysset är beroende på hur mycket du väljer att satsa. Du har alternativet att satsa 10, 20 eller 30 kronor. Nedan har vi satt ihop en tabell som visar hur mycket du kan vinna för olika antal rätt, om du satsat 10 kronor. 

Skulle du istället ha satsat 20 kronor är din eventuella vinst multiplicerad med 2 och vid 30 kronor blir din vinst multiplicerad med 3. 

2 rätt - 80 kronor

3 rätt - 200 kronor

4 rätt - 2000 kronor 

5 rätt - 20 000 kronor 

6 rätt - 250 000 kronor 

7 rätt - 10 000 000 kronor

Vanliga frågor och svar om Sportkryss

Vad är Sportkryss? 

Sportkrysset är en produkt från Svenska Spel som fungerar som en tilläggstjänst för Stryktipset. Sportkryss består av en slumpmässig sifferkombination (på 7 siffror) som kan förlänga ens vinstchanser.

Hur mycket kostar det att spela Sportkryss? 

För att spela på Sportkrysset kan du betala antingen 10, 20 eller 30 kronor. Den eventuella vinsten du får tillbaka är baserad på hur mycket du betalat. 

När dras Sportkrysset? 

Sportkrysset dras klockan 20.00 varje lördag. 

Är det möjligt att öka sina vinstchanser när man spelar Sportkrysset?

Nej, Sportkrysset är ett slumpmässigt spel som endast är baserat på tur.

Kan jag välja mina egna nummer till Sportkrysset?

Ja, du kan välja dina egna nummer så länge du spelar online. I fysisk butik är dock nummerkombinationer redan förutbestämda på kupongen. 


Slutsats

Sportkrysset är en produkt som många svenska spelare uppskattar. Även om ditt Stryktips inte gick igenom på lördagen har du en till chans lite senare på kvällen när dragningen för Sportkryss sker. 

Samtidigt som det är en underhållande och rolig produkt är det viktigt att känna till att det inte finns några garantier till vinst. Sportkryss är ett helt och hållet turbaserat spel så det går inte att använda sig av några speciella strategier för att vinna. 

Vi har tidigare släppt artiklar om regler för offside i fotboll, höga respektive låga odds och andra spännande ämnen. Har du ett förslag på ett sportrelaterad ämne som du vill att skriva om är du varmt välkommen att ta kontakt med oss!